Historik och verksamhet

Hässelby Veterinärpraktik grundades av Inger Karlsson 1977. Hon drev ensam praktiken fram till år 2002, då Inger och Ann Strander blev kompanjoner. Praktiken flyttade till nya, ljusa, rymliga lokaler, där den har öppet både dagar och kvällar. Både Inger och Ann har ett långvarit förflutet på större djursjukhus, och båda har Specialist-kompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Praktiken har successivt vuxit och består nu av ytterligare två veterinärer och sju djursjukvårdare.

Till ytterligare hjälp har vi varje månad en veterinär som är ögonspecialist, en sjukgymnast som hjälper till med rehabiliteringar och vid behov en tandläkare.

Vi har även utökat verksamheten genom vår filial, Vinstamottagningen, där vi har drop-in på kvällstid för enklare, kortvariga sjukdomstillstånd, vaccinationer och kloklippningar.

Sedan i November 2012 så drivs kliniken av Kicki Dunström och veterinär Inger Karlsson.

På vår praktik finns både Specialister i hundens och kattens sjukdomar och veterinärer som är under vidareutbildning till specialister.

Vi har speciell kompetens inom hud och klådproblem, gynekologi och dräktighetsproblem, haltande hundar och katter, kirurgi och ögonsjukdomar.

Till vår hjälp har vi en modernt utrustad klinik med röntgen, ultraljud, en operationsavdelning för både enklare operationer och för omfattande led- och bukoperationer, en avdelning för tandvård, ett laboratorium för blod- och urinprover, en hudmottagning med mikroskopi av hud och öronprover, en fertilitetsmottagning med möjlighet för insemination, ögonundersökningar och ögonspeglingar.

Många av våra patienter behöver speciell kost eller kosttillskott, schampo och balsam, öronrengöring, etc. Detta hittar du i vår trevliga butik.