Vi på HVP

Veterinärer

 • Inger Karlsson

  Jag är född och uppvuxen söder om söder. Tog veterinärexamen på gamla Veterinärhögskolan vid Kräftriket 1975. Började sedan arbeta på SLU i Uppsala och därefter i många år på Djursjukhuset Albano.1977 öppnade jag Hässelby Veterinärpraktik (först på Fyrspannsgatan 73, därefter på 107:an och nu till sist på nummer 47) och drev mottagningen parallellt med de andra jobben fram till 2003. Nu jobbar jag heltid här i Hässelby och på vår mottagning i Vinsta, men jag bor i Upplands Väsby med min sambo, hund o katt. Tre utflugna barn samt två barnbarn finns också i familjen.Jag är specialist i Hundens och kattens sjukdomar med specialintresse i allmän kirurgi och dermatologi. Jag tycker också om att arbeta med hältor och rehabilitering. Jag har även AI-kompetens dvs tillstånd att inseminera.
Medicinsk ansvarig på kliniken – chefsveterinär.
Specialist i Hundens och kattens sjukdomar & AI-kompetens.
Specialintresse:allmän kirurgi, dermatologi. hältor och rehabilitering.
 • Alicia Bremberg

  Jag kommer från Argentina och är uppvuxen i Buenos Aires. Mycket förtjust i Pampas ville jag redan som barn bli veterinär. Jag tog min veterinärexamen i Argentina 1994 och arbetade inom smådjursmedicin och kirurgi, bland annat i egen praktik i Buenos Aires. Jag flyttade till Sverige 2004 och arbetar på Hässelby Veterinärpraktik sedan 2008. År 2014 blev jag Specialist i hundens och kattens sjukdomar. Jag har även ett stort intresse för bilddiagnostik (ultraljud, videoendoskopi) och hjärtsjukdomar. Min man Johan och jag bor i Bromma tillsammans med vår katt Pixel. Jag älskar friluftliv och tycker om att paddla kajak, åka långfärdskriskor, simma och cykla. Därför känner jag mig lyckligt lottad över att få bo i närheten till skog och natur!
Specialist i Hundens och kattens sjukdomar.
Utbildad i Argentina och i Sverige.
Specialintresse: ultraljud, hjärta och urinvägsjukdomar. Talar även spanska flytande.
 • Jenny Wallin

  Jag gick min veterinärutbildning i Köpenhamn och började jobba här på Hässelby som veterinär i januari 2012. Jag är uppvuxen i Hässelby men bor just nu i Barkarby tillsammans med min man. Som liten har jag haft kaniner och marsvin, men tyvärr har jag inga egna djur just nu. Fritiden spenderar jag med vänner och familj, gärna ute på vårat landställe i roslagen.I december 2013 påbörjade jag min utbildning som specialist i hundens och kattens sjukdomar steg 1

Utbildad i Danmark.
Specialintresse: internmedicin
 • Maria Näsholm
Leg. veterinär
 • Barbro Wallius
Specialist i Hundens och kattens sjukdomar,
Specialist i kirurgi, hund och katt.
Specialintresse: kirurgi

Övrig personal

 • Kicki Dunström
  Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 80-talet på tex djursjukhuset Bagarmossen, djursjukhuset Albano och Farsta djurklinik. Mitt intresse innefattar både djur och djurägare och jag har utbildat mig till Beteendevetare parallellt med arbetet i djursjukvården.

Klinikchef, Leg djursjukskötare
Specialintresse: katter
 • Helena Hellström
  Jag har alltid varit intresserad av djur. När jag gick gymnasiet var naturbruksgymnasium inriktning djurvård självklart.
  När jag gjorde min praktik gjorde jag den hos Hässelby veterinärpraktik.
  Efter gymnasiet började jag arbeta på Hässelby veterinärpraktik jag har dock varit borta några kortare perioder.Jag har gått kurser inom hud, röntgen samt foder. Hud är ett av mina främsta intressen. På fritiden umgås jag med min familj: make och två barn.

Leg. djursjukskötare.
Specialintresse: hudsjukdommar.
 • Ulrika Sjösten

  Legitimerad djursjukskötere, gick ut den 2 åriga utbildningen på SLU 2000
  och har arbetat på HVP sedan våren 2002. Dessförinnan var jag anställd på Djursjukhuset Albano och Djursjukhuset Västerort.
  Här på HVP jobbar jag på alla avdelningar, men mina specialintressen är tandvård och viktminskning. Jag är en av två omsorgssköterskor på HVP. Jag, min man och våra tre barn bor i Viksjö. Tillsammans med oss lever också labradoren Norma, släthårstaxarna Hana och Ture, huskatten Birgitt. Fritiden tillbringar jag helst med familjen, i skogen eller framför datorn.
Leg. djursjukskötare
Specialintressen: tandvård och viktminskning
 • Mariela Nilsson

  Arbetar på HVP sedan tidig vår 2011. Verksam på klinikens alla avdelningar.Utbildad på Axell djursjukvårdarutbildning i Kimito i Finland. Har tidigare arbetat på Strängnäs djurklinik, Solstadens smådjursklinik och Regiondjursjukhuset Bagarmossen. Fritiden ägnas åt hundträning ( agility, lydnad, freestyle, HTM, rallylydnad och kantarellsök) med Troy och Tyke( Kooikerhondje).
Leg djursjukskötare.
Specialintresse: hundträning
 • Annika Mattsson

  Jobbat inom djursjukvård sedan slutet av 90-talet på Västerorts djursjukhus och Djursjukhuset Albano. Anstäld sedan våren 2015 på HVP. Intresserad och vidareutbildad inom anestesi. Har portugiskiska vattenhunden Lakrits och jackrusseln Wilma samt katterna Berra och Bella. Fritiden går åt till att umgås med familjen.
Leg djursjukskötare.
Specialintresse: Anestesi, analgesi och tandvård
 • Mia Sandgren

  Mitt intresse för hundar och hundsport började i tidiga tonåren. Min första egna hund var en boxer. Tiotalet år senare kom jag i kontakt med rasen kerry blue terrier vilka finns kvar än idag. Några ytterligare raser har funnits runt mig genom åren, men år 2002 upptäckte jag det som blivit min andra hjärteras – borderterrier.Jag har varit föreningsaktiv inom Kennelklubbens organisation i ras- och specialklubbar. Jag har också varit anställd på SKKs kansli under 17 år samt arbetat på tidningen Hundsport. Jag är uppfödare och exteriördomare.Mellan 2003 och 2006 arbetade jag som receptionist på Djursjukhuset Albano.Idag fördelar jag min arbetstid mellan Hässelby Veterinärpraktik och som frilansfotograf och skribent med inriktning på hund.
Receptionist
Specialintrsse: komunikation och kundkontakt
 • Anna Larsson

  För mig har djur och framför allt hund funnits med mig genom hela livet, både i yrkeslivet och som hobby. Cairnterrier och schäfer var de raser som fanns med när jag var barn men i mitten på 80-talet kärade jag ned mig fullständigt i min första faraohund och har sedan dess varit rasen trogen. De senaste femton åren har jag haft en liten uppfödning av faraohund och har varit mycket aktiv i utställningsringarna, på lure coursingbanorna och på senare år även tävlat lite i rallylydnad. På Hässelby Veterinärpraktik står jag i receptionen och gör mitt bästa för att våra djurägare och patienter ska känna sig välkomna och trivas.

  På Hässelby vet praktik har jag också hand om vår lilla butiksdel där jag hoppas att kunderna alltid kan hitta det man behöver och önskar till sin hund eller katt.

  Fritiden spenderar jag med min familj och mina djur. Förutom hundarna, finns även katt, marsvin och hamster i mitt hushåll.

Receptionist
Specialintresse: kontakt med våra två- och fyrbenta kunder
 • Kristin Österdahl

Djurvårdare
 • Caroline Lindberg

Djurvårdare
 • Yosief Gebrehiwet

  Mitt namn är Yosief. Jag har tidigare arbetat som processoperatör med inriktning mot sterilstäd och sterilproduktion på Pfizer i Stockholm.
  Innan min nuvarande anställning jobbade jag som taxichaufför en kort period.
  Jag bor med mina tre barn och fru i Sundbyberg.
  Fritiden ägnas mestadels åt barnens aktiviteter och familjen.
  2011 började jag mitt arbete som lokalvårdare och sterilansvarig på Hässelby Veterinärpraktik.

Vaktmästare, sterilansvarig och lokalvårdare